Kombimadrass

Om du har börjat leta efter madrasser som kommer att passa din nuvarande sängstomme och dina behov så märker du ganska snabbt att du har många olika madrasser att välja mellan. Om det var allt för många år sedan som du köpte din förra bäddmadrass så är det inte helt enkelt att hitta rätt men om du tar del utav våra tips och råd så kommer vi att hjälpa dig en bra bit på vägen.

Kanske så står du nu i valet och kvalet om du antingen ska köpa hem en bäddmadrass eller den något dyrare kombimadrassen. Om du väljer mellan dessa två madrasser så är det såklart priset som verkar vara den största skillnaden men självklart så är det också funktionen. Till skillnad från en bäddmadrass så är en kombimadrass i stort sätt en komplett säng och allting som du behöver är sängstommen. De kombimadrasser som Zomna kan erbjuda dig som kund har ett sju centimeter tjockt topplager som är gjort utav formgjutet viskoelastiskt skum, så kallat ”memory foam”. Precis som på de bäddmadrasser som de erbjuder så kommer detta material att forma sig efter din kropp och göra din sömn så mycket bättre. En kombimadrass från Zomna har ytterligare ett lager som är en åtta centimeter tjock bas gjord utav polyuretan. Denna återförsäljare använder sig inte av lim när de sätter ihop dessa två lager vilket de är ensamma om i Sverige. Även om detta kanske inte låter särskilt bra så är det faktiskt mer miljövänligt och gör också att din kombimadrass kommer få en längre livslängd då det inte finns någon risk för att limmet ska släppa.

Men om du fortfarande inte kan bestämma vilket som passar bäst för dig, en bäddmadrass eller kombimadrass, så kan du alltid fundera över vilken sorts sängstomme som du har. Har du en äldre, mjukare sängstomme så är ofta en kombimadrass det bästa valet för dig. När du har ett mjukare underlag så blir det skönare att köpa en kombimadrass eftersom att bäddmadrasser passar bättre om du har ett hårt underlag. Om du bestämmer dig för att köpa en ny kombimadrass så kan du räkna med att du kommer att få samma smarta överdrag som du får när du klickar hem en bäddmadrass. Detta överdrag är gjort med hjälp av PCM teknik, vilket betyder att du kan få och behålla en jämn och behaglig kroppstemperaur under hela natten.